Cursus voor vrouwen met een mishandelende partner

Preventie GGZ Leiden en Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Midden Holland, starten in september met de training “Met alle geweld een relatie”. Deze cursus is bedoeld voor vrouwen die te maken hebben of hebben gehad met een mishandelende partner. Ongeveer één op de acht vrouwen krijgt daarmee te maken. Deze vrouwen en hun partners komen samen in een spiraal van geweld terecht, die vaak moeilijk te doorbreken is.

Slachtoffers van huiselijk geweld hebben volgens GGZ met elkaar gemeen dat ze slecht hun grenzen kunnen stellen. Ook raken ze vaak in een isolement en kampen ze mede door het geweld met een laag zelfbeeld. Ook vrouwen die in het verleden te maken hebben gehad met geweldin de relatie, lopen daardoor een risico weer in een gewelddadige relatie te belanden. Tijdens de training leren de deelneemsters hun weerbaarheid te vergroten. Ook wordt er aandacht geschonken aan het herwinnen van zelfrespect en zelfwaardering en het doorbreken van het isolement. De training start op woensdag 24 september. Aanmelden is noodzakelijk en kan via preventie@ggzleiden.nl. Voorafgaand aan de cursus vindt er een kennismakingsgesprek plaats.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×