Prijs Leidse studentenkamer gestegen met 1,5%

Uit een onderzoek van Kamernet is gebleken dat de prijs van studentenkamers in de Sleutelstad gestegen is met 1,5%. Daarmee blijft Leiden ruim onder de de gemiddelde stijging die 5% bedraagt. Voor studenten in Amsterdam is de stijging het hoogst. Zij moeten nu zo’n 14,5% meer betalen. De kamers in Den Haag kosten 7,9% meer en die in Rotterdam 3,5%. In Wageningen zijn de kamers goedkoper geworden. De prijs is daar namelijk gedaald met 6,9%. Het totale aanbod van studentenkamers in Nederland is dit jaar toegenomen met ruim 13%. Dat wil zeggen dat het land 7.140 kamers telt. Toch is er nu het collegejaar bijna gaat beginnen, weer een krapte merkbaar.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de prijzen per vierkante meter dit jaar gestegen zijn met 5,1%. Studenten hebben per maand maximaal 407 euro over voor hun kamer. De gemiddelde huur die zij per maand moeten betalen ligt lager, en bedraagt 327 euro. De minimale kameroppervlakte die de studenten willen, ligt op 12,73 vierkante meter. www.Kamernet.nl is een in 1999 door studenten opgezette website, die tot nu toe ruim 3.500 studenten aan een kamer geholpen heeft.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×