Oud-leerlingen en -docenten Leidse Nijverheidsschool gezocht

De Stichting Peen en Ui is, in opdracht van SLS Wonen, opzoek naar oud-leerlingen en – docenten van de Leidse Nijverheidsschool voor een uniek project. Deze voormalige Rooms Katholieke Meisjesschool ( later ROC) aan het Galgewater, is tijdens het Open Monumentenweekend op 13 en 14 september aanstaande voor de allerlaatste keer te bezichtigen in haar huidige staat. Daarna wordt de school omgebouwd tot studentenwoningen en zal er van de authentieke sfeer weinig meer overblijven. Peen en Ui zal een foto- en videoreportage maken van herinneringen, oude foto’s, rapporten en andere materialen. Deze repotages zullen te zien zijn tijdens het Open Monumentenweekend. Misschien wil een oud-docent nog een lesje verzorgen?

Dit is ook een unieke kans voor oud-leerlingen en oud-docenten om ‘hun’ school nog eens te bezoeken en nog een keer de geur van toen op te snuiven! Daarom zal Peen en Ui tijdens het Monumentenweekend een speciale ruimte inrichten waar oud-leerlingen en oud-docenten elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar herinneringen op kunnen halen. Reacties of suggesties kunnen gemaild worden aan: info@peenenui.nl of telefonisch via 071-5138939.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×