Laat de boot niet stelen!

Dit jaar zijn er in de regio al minstens 109 boten gestolen. De inventaris en buitenboordmotoren van vaartuigen zijn ruim 162 keer ongewild in andere handen overgegaan. De politie komt met een aantal tips om deze hoeveelheden niet nog verder te laten oplopen.Ten eerste adviseert de politie een vaartuig niet met een stuk touw, maar met een goed slot vast te leggen en ook de motor van zo’n slot te voorzien. Verder is het verstandig waardevolle bezittingen niet op de boot achter te laten en ook een kleine buitenboordmotor van boord te halen.

Daarnaast kunnen het op een goed zichtbare plaats op de boot en motor geschreven huisnummer en postcode, handig zijn.Verder is het verstandig alle gegevens van de boot en toebehoren vast te leggen en er ook foto’s van te maken. Als het vaartuig dan toch gestolen wordt, kan de politie deze gegevens goed gebruiken bij de opsporing. De politie schakelt bij vermissing van een boot ook het Landelijk Vaartuigenteam in.Op www.politie.nl is meer informatie te vinden. Daar kan ook een bootregistratiekaart gedownload worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×