De nacht van Beijing bij Leiden Atletiek

Ondanks Kamiel Maase’s nogal teleurstellende 39ste plaats in de marathon van Beijing was hij wel sneller dan 42 leden van Leiden Atletiek die gelijktijdig op de baan in de Leidse Hout eenzelfde afstand aflegden. De Leidse atletiek vereniging had in de nacht van zaterdag op zondag in haar clubhuis een groot scherm opgesteld waar de verrichtingen van hun clubgenoot op de voet gevolgd konden worden. De hele familie Maase was er, echtgenote Claartje, zijn ouders Noor en Felix Maase en heel veel supporters. De familie Maase vond het hartverwarmend hoe de supporters steeds applaudisseerden als Kamiel, die op enig moment in de race flink achter lag, steeds weer een plaatsje naar voren opschoof.

Met Leidse wedstrijdlopers en snelle recreanten werd gelijktijdig met de wedstrijd in Beijing een alternatieve marathon gelopen. Enkele tientallen lopers legden 42 keer 1.000 meter af. Hun gezamenlijk tijd in deze simultaan wedstrijd was 2.26.01. Kamiel legde de afstand van 42 km en 195 meter  in z’n eentje en onder zeer zware omstandigheden 6 minuten sneller af.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×