In het stadhuis tekenden de partijen de overeenkomst. V.l.n.r. Ben Noorlander, Els Koster, Gerda van den Berg en Jan Fidder. (Foto: Chris de Waard).

Intentieovereenkomst nieuwbouw Lorentzhof getekend

Maandagmiddag ondertekenden wethouder Gerda van den Berg, Els Koster (voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Libertas), Jan Fidder (voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Ipse De Bruggen) en Ben Noorlander (directeur-bestuurder van Woningstichting Ons Doel) een intentieovereenkomst waarin de partijen afspraken om gezamenlijk een stedenbouwkundig plan te ontwikkelen voor de nieuwbouw van woonzorgcentrum Lorentzhof, de nieuwbouw van het naastgelegen orthopedagogisch centrum De Bruggen aan de Zoeterwoudsesingel en de bouw van ongeveer 100 huur- en koopwoningen. Woningstichting Ons Doel zal samen met de gemeente als risicodrager voor de ontwikkeling optreden. Om deze plannen te realiseren worden de bestaande gebouwen van woonzorgcentrum Lorentzhof en de praktijkschool aan de Lammenschansweg gesloopt en moet het rioolgemaal aan de Lammenschansweg verdwijnen.

Het bestaande gebouw van De Bruggen zal herontwikkeld worden tot woongebouw voor de verkoop. In de parkeerbehoefte wordt voorzien door een (half)verdiepte parkeergarage op het terrein.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×