Criminelen 10 miljoen lichter

De politie heeft dit jaar ongeveer 10 miljoen euro aan crimineel vermogen in beslag genomen. Dat is op te maken uit de halfjaarcijfers van Politie Hollands Midden.De politie richt zich de laatste tijd op het in beslag nemen van op criminele wijze verkregen geld. Ook financiële en fiscale experts en advocaten en notarissen die criminelen helpen met witwassen, zijn voor de financieel rechercheurs niet veilig. Er zijn in totaal 12 mensen opgepakt.

De cijfers laten meer positief nieuws zien. Zo is het aantal auto-inbraken gedaald met 26%, zijn er 7% minder vernielingen gepleegd dan in het eerste halfjaar van 2007 en is de jeugdoverlast afgenomen met 15%. Het aantal geweldsincidenten is ook verminderd, en wel met 12%.Hoewel er dus veel verbeteringen zijn, is het aantal woninginbraken flink toegenomen. Er is 14% meer ingebroken dan vorig jaar. Vooral in januari en februari was het vaak raak. Daarna nam het aantal inbraken af. De toename heeft mogelijk deels te maken met het feit dat er 50%minder keurmerken veilig wonen zijn uitgereikt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×