Huldiging Olympisch Kampioenen Waterpolo

De winnaressen van een Olympische gouden medaille worden vanmiddag door de gemeente Leiden gehuldigd. Alle familieleden, bekenden, vrienden en kennissen van Noeki Klein, Iefke van Belkum, Mieke Cabout (ZVL) en Biurakn Hakhverdian (Polar Bears) zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het nationale damesteam heeft in Beijing de eerste gouden medaille voor dames waterpolo ooit in de wacht gesleept. Met overwinningen op ItaliĆ«, Hongarije en een zinderende finalewedstrijd tegen Amerika die succesvol werd afgesloten met een 9-8 overwinning, heeft dit dames team een topprestatie neergezet. Wethouder Marc Witteman (sport) reikt tijdens de huldiging de Gouden Speld van de gemeente Leiden uit. Dit is een speld met – in goud- het wapen van Leiden. Het is een gemeentelijke onderscheiding voor externe relaties.

Rijtoer door binnenstad
Het programma van de huldiging van deze vier Olympische medaille winnaars begint om 16.15 uur met een tour door de stad. Voordat de dames bij het stadhuis aankomen, worden ze per auto door de stad gereden. De dames zullen langs de route toegejuicht worden. De route loopt van De Zijlsingel, Ir. Driessenstraat, Hooigracht, Haarlemmerstraat, Prinsessekade naar de Breestraat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×