Word psychische klachten de baas

Preventie GGZ Leiden heeft de komende maanden weer heel wat in petto. In september start een groot aantal cursussen en trainingen voor mensen met psychische klachten. Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking kampt daarmee. Onderstaande korte trainingen kunnen in een groep en in sommige gevallen individueel worden gevolgd.

Wie verlegen of onzeker is en daardoor moeilijk contact met anderen maakt, kan deelnemen aan de cursus “Met Lef: Zelfverzekerd in contact met anderen!”. Wie zich somber voelt, graag anders wil leren denken en assertiever wil worden, kan zich opgeven voor “Grip op je Dip!” & “In de Put? Uit de put!”. Deze twee trainingen kunnen ook individueel gegeven worden, met behulp van internet of een telefonische coach. Voor wie na de zomervakantie moeite heeft met zijn werk, zijn de cursussen “Gezond in je werk” & “Stress op je werk? Zelf aan de slag!” wellicht handig.

Speciaal voor mensen die graag een angst willen overwinnen, bijvoorbeeld voor insecten of autorijden, organiseert GGZ de training “Angst de Baas”. Tenslotte worden er ook nog twee cursussen gegeven voor mensen die een dierbare hebben verloren, namelijk: “Verlies … en dan verder” (vrouwen 55 plus) en “Rouwen… en verder” (18 plus). Meer informatie over aanmelding en dergelijke is op te vragen via preventie@ggzleiden.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×