Feest in Kooipark, scholieren en bewoners slaan handen ineen

Twee 14-jarige scholieren, Janneke Sillen en Okke Koel, van het DaVinci College nodigen bewoners van de Leidse wijk De Kooi uit voor een spetterend feest in het Kooipark. Ook leveren verschillende verenigingen en buurtbewoners een bijdrage aan de festiviteiten. De opbrengst van dit feest gaat naar voorzieningen om de wijk verbeteren, in overleg met de bewoners zelf. Het Kooifeest vindt plaats op 14 september van 13.00 tot 17.00 uur.

Er zijn verschillende spellen en workshops te doen, zoals een percussieworkshop, een levend tafelvoetbalspel en andere sportactiviteiten. Daarnaast is een spellenparcours uitgezet en zijn er allerlei losse spellen voor jong en oud te doen. Natuurlijk wordt er goed gezorgd voor de inwendige mens met lekkere hapjes en drankjes.

Beide jeugdige organisatoren wonnen met hun plan de eerste prijs op het ‘Prachtwijken Event’, op 13 juni j.l. in Den Haag. Daarmee hebben ze een geldbedrag van €1.000,- gewonnen, waarmee ze hun idee echt uit kunnen voeren. De leerlingen worden hierbij ondersteund door een coach van de Nationale Jeugdraad.

Voor het evenement wordt nauw samengewerkt met het Muziekcentrum Leiden-Noord, wijkvereniging De Kooi, Libertas Leiden, sportvereniging Jahn, Gemeente Leiden, basisschool de Viersprong, buurtcentrum De Kooi en vele andere partijen zich ervoor in om van het Kooifeest een bruisend evenement te maken. Voor verdere informatie kunt u mailen naar prachtwijken@hotmail.com. Alle extra hulp is ook van harte welkom!

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×