Het object 'winterslaap' met daarachter de foto 'shadow man'. Foto: PR.

'Geheimzinnig ding' verkozen tot winnend kunstwerk

Afgelopen zaterdag reikte cultuurwethouder Jan Jaap de Haan de ARS-prijs uit aan Nico van der Putten. De kunstenaar ontving een bedrag van 1000 Euro voor zijn geheimzinnig, verstild en monumentaal kunstwerk met de titel ‘winterslaap’. Het vreemde voorwerp nodigt uit tot aanraking en maakt zelfs geluid, wanneer het wordt opgetild, alsof het wakker wordt. De gedeelde tweede prijs ging naar een ‘computerschilderij’ met de naam ‘love couple’ van Rob Steenhorst en naar een gevoelige zwart-wit foto ‘shadow man’ van Fred Rohde.

De tentoonstelling in het gebouw van ARS aan de Pieterskerkgracht, is nog tot 28 september te bezoeken. Meer info en openingstijden: www.arsaemula.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×