'Battle of the West' genomineerd voor Europese prijs

Het Leidse dans- en drugspreventieproject Battle of the West is genomineerd voor de European Drug Prevention Prize 2008. Deze prijs wordt toegekend aan de meest innovatieve drugspreventieprojecten in de Europese Unie, waarbij jongeren actief betrokken worden. Aan drie projecten wordt een geldbedrag van € 5.000 toegekend door de Pompidou Group, een orgaan van de Raad van Europa. De Battle of the West is een dansevenement gecombineerd met een drugspreventieproject. Het wordt georganiseerd voor en door jongeren uit de regio Leiden. Met deze battles promoten de organisatoren een gezonde levensstijl en partyscene zónder drugs of alchol en mét veel creativiteit, power en fun. Daarnaast worden de betrokken jongeren in contact gebracht met voormalige alcohol- en drugsverslaafden door hen samen te laten werken, onder toeziend oog van verslavingszorginstelling Winnersway. Het project is grotendeels gefinanceerd door een Europese subsidie van Youth in Action.

Op 26 november zijn de organisatoren van de Battle of the West aanwezig op de conferentie van de Pompidou Group in Warschau; voorzitter is de president van Polen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×