Fietstocht 'Maak een nieuwe start'

Vrijdag organiseert het project ‘Maak een nieuwe start’ een fietstocht in het kader van de Week van de alfabetisering. Deelnemers en docenten van de lees-, schrijf- en rekengroepen fietsen dan van Leiden naar Leiderdorp. Onderweg staan stops gepland bij een aantal locaties van de bibliotheek en buurthuizen om posters op te hangen en informatiemateriaal af te geven. Om 12.00 uur hangt wethouder Gerda van den Berg een poster van het project op bij het Stadsbouwhuis, Langegracht 72 in Leiden. Tijdens de Week van de alfabetisering, van 8 t/m 13 september, worden op diverse plaatsen, door verschillende organisaties activiteiten georganiseerd om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Het thema van dit jaar is ‘Geletterdheid raakt ons allemaal!’

Maak een nieuwe start
Het project ‘Maak een nieuwe start’ is een wervingscampagne gericht op het bereiken van de groep Nederlanders voor wie lezen en schrijven moeizamer is dan nodig om volwaardig mee te draaien in de maatschappij, thuis en op het werk. De alfabetiseringscursussen in de regio worden verzorgd door ROC Leiden en ID College. Dit project wordt mede gefinancierd door de gemeente Leiden, samenwerkingsorgaan Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland. Aanmelden voor de cursussen kan via tel. 0800-023 44 44.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×