Uitkijken over autovrij centrum vanaf 50 meter hoog

Scouting Sint Jozef doet dit jaar voor het eerst mee met de Autovrije Zondag in de Leidse binnenstad. Op de Hooigracht wordt een groot spektakel opgebouwd met spelletjes voor kinderen vanaf vier jaar en tieners. Tegenover de Albert Heijn aan de Hooigracht komt een hijskraan te staan van vijftig meter hoog. Iedereen die eens wil uitkijken over de historische binnenstad mag mee omhoog. Kinderen alleen met begeleiding. De hijskraan is gesponsord door Apers Kraanverhuur uit Den Haag. Tegelijkertijd kunnen kinderen meedoen met twaalf verschillende spelletjes die voor alle leeftijden geschikt zijn. Zo is er een stoere stormbaan, maar je kunt je ook op laten leiden tot gladiator. Bewerk echt leer, til een everzwijn op en bak een broodje op een vuurtje. Voor kinderen van vier tot zeven jaar is begeleiding aanwezig.

Het thema van de middag is Asterix en Obelix. De twee Franse vrienden zullen ook zeker een bezoekje aan de Hooigracht brengen. Panoramix, de druïde, heeft namelijk een probleem. De toverdrank is op. En zonder toverdrank zal het kleine dorpje van de drie zeker snel worden aangevallen door Romeinen. Scouting Sint Jozef wil alle kinderen uit Leiden vragen om te helpen met het zoeken naar de juiste ingrediënten voor een nieuwe toverdrank.

Het spektakel begint om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×