Rascha Peper, foto: PR.

Rascha Peper te gast bij Burcht Literair

De bekende en voor veel mensen geliefde schrijfster van onder andere ‘Russisch Blauw’ en ‘Vingers van marsepein’, Rascha Peper, zal binnenkort te gast zijn bij Burcht Literair. Peper, pseudoniem van Jenneke Strijland, werd op 1 januari 1949 geboren in Driebergen. Ze studeerde Nederlands in Amsterdam en werkte daarna enige tijd als lerares in Beverwijk en Laren. In 1990 maakte zij haar debuut met de verhalenbundel ‘Waterdame’. Peper verzon haar pseudoniem, toen ze het manuscript wilde opsturen naar een uitgeverij, waarvan haar buurman de directeur was. Als het manuscript afgekeurd werd, zou het minder gênant zijn om hem tegen te komen. Inmiddels heeft de schrijfster al vele, succesvolle titels op haar naam staan. Haar boeken zijn bijzonder meeslepend, met een sterke verhalenlijn, ontdaan van overdadige literaire experimenten.

Haar eerste roman, ‘Oesters’, verscheen in 1991. Vervolgens volgde in hoog tempo een stroom mooie en intrigerende romans, met meest recent de novelle ‘Verfhuid’ (2005) en de roman ‘Vingers van marsepein’ (2008).

De avond vindt plaats op donderdag 25 september, aanvang 20.15 uur in de Tuinzaal van Sociëteit De Burcht.

De volgende literaire gasten zijn:

30 oktober Adriaan van Dis

27 november Jan Siebelink

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×