Vooraan Fokko Versloot, daarachter Koen Lebens, foto: PR.

Twee Leidse 'dance producers' genomineerd voor Grote Prijs

Koen Lebens (1984) en Fokko Versloot (1982) zijn ‘hot’! De twee Leidenaren doen het goed buiten de Leidse stadsgrenzen, misschien wel mede door het feit, dat de Sleutelstad zelf niet veel te bieden heeft aan ‘dance’ georiënteerde clubs. Deze twee opkomende producers/dj’s zijn dan ook genomineerd voor de Grote Prijs van Nederland. Via //groteprijsvan.nl/stemmenhf?a=categorie&cat_id=1 zijn tracks te beluisteren en een stem op hun uit te brengen. Als dj-duo gaat het de heren voor de wind. Ze draaien in clubs als Studio 80, Off Corso, LVC, het Paard van Troje en ook traden ze al drie keer in Italië op. Tijdens de 3 oktoberfeesten zijn Lebens en Versloot op diverse plekken in de stad live te bewonderen.

Op jonge leeftijd waren de beide ‘boy’s’ al druk bezig met muziek. Na hun ontmoeting, in 2003, begon hun muzikale carrière snel vorm te krijgen. Ze vonden elkaar in hun voorliefde voor house, techno en allerlei andere vormen van elektronische muziek. Door steeds vaker samen te draaien ontwikkelden ze al snel een eigen stijl, waarbij de rode draad wordt gevormd door een mix van dikke house en funky techno. “Noem het magie, noem het ‘chemistry’, noem het twee halve zolen die muziek proberen te maken… onverklaarbaar wellicht, maar een ding was duidelijk: het werkt!”, aldus Versloot.

Naast het feit, dat ze nu in de halve finale staan, waren ook hun eerste releases erg succesvol. Begin 2008 kwam hun eerste EP uit op het Amsterdamse Outland Records. De tracks ‘Circus’ en ‘Repeat’ doen het erg goed in zowel binnen- als buitenland en worden gedraaid door grote en internationale artiesten als Paco Osuna, Marco Carola, Benny Rodrigues, Bart Skils, Dave Ellesmere, Joris Voorn, Edwin Oosterwal, Massi DL en Nuno dos Santos. Ook ‘Napolitanzer’ op James Nidecker’s label Strøm Recordings doet het deze zomer erg goed en wordt al opgepikt door grote namen als Valentino Kanzyani, Karotte, Joseph Capriati, Warren Fellow en Juan Sanchez. Ook andere tracks als ‘Napolitanzer’ en remixen van Pabie – ‘Contact’ en Alexx Wolfe – ‘The Beast Is Unleashed’ zijn goed ontvangen.

Inmiddels staan er alweer meer dan vijf nieuwe releases en remixes voor verschillende labels gepland. Een aantal tracks, waaronder de gloednieuwe ‘Moves’, is te beluisteren op: www.myspace.com/fokkoversloot of www.myspace.com/koenlebens.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×