Winnaars mooiste waterplaatjes van Leiden bekend gemaakt

Vanmiddag vond de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd ‘Leiden leeft met water’ in de burgerzaal van het Leids stadhuis. Na de inleiding door wethouder John Steegh, namen Maria Rosendal, bestuurder van het Hoogheemraadschap Rijnland en fotograaf Jean-Paul Witteman, het woord om de winnende foto’s toe te lichten. De foto’s werden in twee categorieën, jeugd en volwassenen en in drie prijzen uitgekozen. Er waren ruim 200 inzendingen. Zoals fotograaf de Graaf ook stelde in zijn toespraakje, is het fotograferen door de digitale camera en de mobiele telefoon, een stuk dichter bij de gewone mens gekomen en is men bijna altijd paraat om een onverwachte situatie of bijzonder beeld, onmiddellijk vast te leggen. De eerste prijs voor de junioren ging naar Ewout Melman met een mooie foto, waarop kinderen op het Leidse water spelen. Van de volwassenen werd Marcel Schikhof de winnaar met zijn foto, waarop twee vrouwen ongedwongen aan de Leidse waterkant zitten te genieten. Op de site: www.leiden.nl/leidenleeftmetwater is de selectie te bekijken.

Van l.n.r: Jean-Paul Witteman, Marcel Schikhof, Ewout Melman en Maria Rosendal; daar achter John Steegh. Foto: Jacqueline Borg.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×