Onder het motto 'Speuren naar Sporen' is gisteren en vandaag de 21e editie van de Leidse Open monumentendagen gehouden. Ruim 30 Leidse monumenten stelden hun deuren open, waarbij ook tal van activiteiten werden aangeboden zoals inloopconcerten en speciale tentoonstellingen. Door de autoloze zondag was het vandaag prettig toeven in de zonnige binnenstad, waar alleen de boten met ronkende motoren de oproep voor 'schone lucht' leken te negeren. In tegenstelling tot vorige jaren, was het, volgens een aantal standhouders vooral vandaag gezellig druk, terwijl gewoonlijk de zaterdag de meeste bezoekers trekt. De Pieterskerk meldt dit jaar een recordaantal bezoekers. Zaterdag werd de teller stopgezet op 1502, op zondag werd tegen 16.00 uur de 2000e bezoeker verwelkomd. Er was weer veel te zien. Ook in het markante pand aan de Breestraat 117, was het een komen en gaan van belangstellenden. Het prachtige interieur wordt voorlopig 'bewaakt' door tijdelijke antikraakbewoners. In het Leidse stadhuis waren ook dit jaar weer veel bezoekers en stonden mensen in de rij voor een rondleiding. Voor de kinderen werden er diverse leuke activiteiten georganiseerd.

Foto's: Jacqueline Borg

21e editie Leidse Open Monumentendagen zonnig succes

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×