Ruim half miljoen extra voor Leidse sporters

De gemeente steekt ruim 500.000 euro extra in het wegwerken van achterstallig onderhoud bij Leidse sportaccommodaties. Voor de zomer deed de Leidse VVD het voorstel om dit bedrag beschikbaar te stellen. De raad nam dat over. Het gemeentelijke Sportbedrijf Leiden heeft nu een plan opgesteld voor de besteding van het extra geld. Zo worden onder andere de Leidse zwembaden opgeknapt en krijgen sportverenigingen een opknapbeurt van hun kleedkamers. De uitvoering kan nog dit najaar beginnen.

Van het geld gaat ongeveer de helft naar de kleedkamers van Leidsche Boys, vv Leiden, FC Rijnland, UVS en Lugdunum. Aan het repareren van het lekkende dak van De Zijl en de niet goed werkende airconditioning van het Vijf Meibad wordt 75.000 euro besteed. Het verhelpen van lekkages aan dak van de 3 octoberhal kost 25.000 euro. Tenslotte wordt het het modderige parkeerterrein van UVSvoor 140.000 euro verhard. De raad had reeds eerder al structureel 400.000 ter beschikking gesteld om het achterstallig onderhoud van sportaccommodaties weg te kunnen werken. Samen met het éénmalige bedrag van 512.151 euro kan het Sportbedrijf nu een forse inhaalslag maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×