Eerste ambtstermijn Lenferink loopt volgend jaar af

In mei 2009 zit de eerste ambtstermijn erop voor de Leidse burgemeester Henry Lenferink. De gemeenteraad moet Lenferink uiterlijk vier maanden voor afloop van zijn termijn voor herbenoeming voordragen. Voor het zover is, wordt er een vertrouwenscommissie ingesteld die het functioneren van Lenferink gaat beoordelen. Die vergaderingen en het advies zijn geheim. Op de foto Lenferink met echtgenote Marion op de avond waarop hij in 2003 zijn rivaal Harry Groen, de huidige burgemeester van Noordwijk, overtuigend versloeg in het burgemeestersreferendum. Lenferink kreeg destijds ruim driekwart van de stemmen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Advertentie

Leiden verlengferink


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×