Eerste ambtstermijn Lenferink loopt volgend jaar af

In mei 2009 zit de eerste ambtstermijn erop voor de Leidse burgemeester Henry Lenferink. De gemeenteraad moet Lenferink uiterlijk vier maanden voor afloop van zijn termijn voor herbenoeming voordragen. Voor het zover is, wordt er een vertrouwenscommissie ingesteld die het functioneren van Lenferink gaat beoordelen. Die vergaderingen en het advies zijn geheim. Op de foto Lenferink met echtgenote Marion op de avond waarop hij in 2003 zijn rivaal Harry Groen, de huidige burgemeester van Noordwijk, overtuigend versloeg in het burgemeestersreferendum. Lenferink kreeg destijds ruim driekwart van de stemmen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden verlengferink


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×