Vier zenders verdwijnen uit tv-pakket Ziggo

Kabelexploitant Ziggo krimpt met ingang van 1 januari 2009 het analoge televisiepakket in. Momenteel worden nog 34 kanalen analoog doorgegeven, maar dat aantal wordt in januari teruggebracht naar 30. Volgens de kabelexploitant is dit nodig omdat men de frequentieruimte op de kabel nodig heeft om meer programma’s in digitale kwaliteit door te gaan geven. Ziggo zal het aantal programma’s in het gratis te ontvangen digitale pakket dan ook gaan uitbreiden. Als gevolg van de inkrimping van het analoge televisiepakket heeft de programmaraad aan de kabelexploitant geadviseerd om de zenders WDR (Duitsland 3), ShopZo SUUS (in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek) en TRT International (in Leiden-stad) te laten vervallen. Ziggo laat zelf haar Etalagekanaal vervallen, terwijl de zender ARTE heeft laten weten niet meer beschikbaar te zijn voor doorgifte in het analoge pakket.

Het advies van de Programmaraad Rijnland Bollenstreek houdt in dat het overgrote deel van de momenteel via de kabel te ontvangen analoge zenders ook na 1 januari zal worden doorgegeven. Volgens de raad heeft onderzoek aangetoond dat de meeste kijkers tevreden zijn met het televisiepakket zoals dat nu wordt doorgegeven. Maar omdat er vier kanalen gaan vervallen heeft de raad ervoor gekozen om een aantal minder bekeken zenders te laten vervallen. Uit onderzoek blijkt dat de kijkcijfers van deze zenders erg laag liggen, en dat kabelabonnees deze zenders vaak als eerste noemen om in aanmerking te komen om niet meer doorgegeven te worden.

De programmaraad heeft de kabelexploitanten geadviseerd alle overige momenteel in het analoge pakket doorgegeven televisiezenders na 1 januari 2009 te handhaven. Dit advies geldt voor elf gemeenten in de regio Leiden en de Duin- en Bollenstreek.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×