Scholen mogen dicht bij slotfeest Ramadan

Als een school hun leerlingen aan het einde van de Ramadan een dag vrij wil geven, dan beslist het schoolbestuur daar zelf over. Leefbaar Leiden vroeg wethouder Gerda van den Berg (Onderwijs) om dat te verbieden. “De gemeente gaat daar niet over,” aldus de wethouder die er fijntjes op wees dat ook de Leidse scholen zo hun eigen vrije dagen kennen. “Op 3 oktober bijvoorbeeld.” Scholen hebben jaarlijks een aantal zogenaamde ‘margedagen’ waarop ze leerlingen vrijaf mogen geven.

De onderwijsinspectie controleert of de scholen genoeg onderwijs geven en treedt op als er te vaak vrije dagen zouden worden gegeven. De gemeente heeft daarin geen rol.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×