Stevenshage opent deuren op dierendag

Op vrijdag 3 oktober is het feest voor de Leidenaars. Een dag later, op zaterdag 4 oktober, zijn de Leidse dieren aan de beurt. Streek-dierentehuisStevenshage organiseert dan een open dag, waarop iedereen kennis kan maken met de asieldieren en hun verzorgers. De hondenverblijven en kattenhal zijn open voor publiek en de medewerkers hopen de bezoekers een beeld te geven van alles wat bij de opvang van thuisloze dieren komt kijken. Ook hoopt het asiel op deze manier dierenliefhebbers te stimuleren een asieldier aan te schaffen, wanneer zij op zoek gaan naar een nieuwe huisgenoot.Omdat de bewoners het niet verdienen in een impuls meegenomen te worden en uiteindelijk weer in het asiel te belanden, is het tijdens de open dag zelf niet mogelijk dieren mee naar huis te nemen. Wel kunnen geïnteresseerden zich laten registreren.

Er is tijdens de open dag nog veel meer te beleven. Er zijn een hondenshow, rommel- en informatiemarkt, poffertjeskraam, loterij en kinderactiviteiten.De opbrengst gaat naar de asieldieren. Ook de opbrengst van de collecteweek, die in de week voor Dierendag wordt gehouden, gaat naar deze viervoeters. Het asiel, dat jaarlijks aan zo’n 1000 dieren onderdak verleent, kan het geld goed gebruiken.Stevenshage is te vinden aan Kenauweg 1. De open dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur en op www.dierenasielleiden.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×