Hennepkwekerij opgerold op Zijlsingel

De politie heeft dinsdag in een woning aan de Zijlsingel een hennepkwekerij ontmanteld. De politie kreeg vorige week een tip over de vermoedelijke kwekerij waarna er een onderzoek werd ingesteld. In verschillende ruimten in de woning werden planten en spullen die rond verdovende middelen worden gebruikt aangetroffen. Ruim veertig hennepplanten zijn inbeslaggenomen. In een kast op de begane grond werden ook nog zo’n 350 hennepstekken gevonden en in de huiskamer in totaal 4320 gram gedroogde toppen. Hier stond ook een hennepmaler. Verder vond de politie nog een gebruikte hashpers, elf plakken hasj en een zak met gemalen hasjpoeder.

De politie heeft de planten en de apparatuur van de kwekerij inbeslaggenomen. Ook werd een bedrag aan contant geld meegenomen. De bewoner, een 55-jarige man, is in de woning aangehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×