'DS_ HOTSPOTS', feestelijke start bij Lakenhal in Scheltema

De eerste versie van ‘DS_HOTSPOTS’ in Leiden, wordt morgenavond feestelijk geopend in De Lakenhal in Scheltema. ‘DS_HOTSPOTS’ is een interactief cultureel netwerk tussen musea, bibliotheken, kunstacademies en andere culturele instellingen. Hierbij wordt op een groot scherm, binnen een netwerk van 40 verschillende locaties interactieve kunst bedreven, met een mix van digitale kunstwerken van professionele kunstenaars, video’s van scholieren, (urban) games en stellingen en reacties van het publiek (via email of sms) . DROPSTUFF.nl programmeert deze mix ‘live’ vanuit een ‘glazen’ huis, oftewel het ‘DROPSTUFF-paviljoen’, dat met een groot scherm van 60 m2 rondreist langs grote en middelgrote steden in Nederland.

Doordat alle HOTSPOTS met elkaar in verbinding staan, is een ‘live’ uitwisseling tussen de verschillende locaties mogelijk. Hiermee ontstaat een echt interactief platform met een voor de kunsten ongekend grote reikwijdte.

DROPSTUFF.nl is een concept en initiatief van ontwerper René van Engelenburg, ontwikkeld in opdracht van Edwin Jacobs, directeur van Stedelijk Museum De Lakenhal in Leiden.

Vrijdag 26 september, aanvang 20.00 uur in Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden.

De toegang is gratis. Meer info: www.dropstuff.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×