GroenLinks wil betere isolatie van huurhuizen

GroenLinks Leiden wil dat de gemeente afspraken met de woningcorporaties maakt die leiden tot betere isolatie van huurhuizen. Daarnaast zou de gemeente er ook voor moeten zorgen dat deze verhuurders andere energiebesparende maatregelen nemen, zoals bijvoorbeeld de installatie van hoogrendementketels. De gemeente is op dit moment in onderhandeling over diverse prestatieafspraken met de woningcorporaties en GroenLinks vindt dat ook over deze zaken afspraken moeten worden gemaakt. “Met isolatie kan op een eenvoudige wijze energie worden bespaard. Dat is goed voor de portemonnee van de huurder en voor het milieu,” aldus GroenLinks raadslid Vincent Kagie.

GroenLinks vraagt wethouder Van Woensel om dergelijke maatregelen op te nemen in de afspraken, zonder dat daarbij de woonlasten van de huurders omhoog gaan. Woningcorporaties hebben volgens GroenLinks de maatschappelijke verantwoordelijkheid om dit soort maatregelen te nemen. Daarnaast zijn deze besparende maatregelen een goede investering van het grote eigen vermogen dat de corporaties hebben.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×