De winnaars van het Rabobank Wensenfonds 2008. (Foto: PR).

Winnaars Rabobank Wensenfonds 2008 bekend

Afgelopen maandag zijn de 31 winnaars van het Rabobank Wensenfonds 2008 bekend gemaakt. Dit gebeurde op een feestelijke prijsuitreiking in Corpus in Oegstgeest. De winnaars zijn bepaald door stemming onder de inwoners van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. In totaal werden er 11.479 stemmen uitgebracht, een recordaantal. Het fonds bestaat dit jaar alweer 5 jaar. Vanwege dit jubileumjaar werden er uit de niet gekozen wensen nog eens vijf extra prijzen geloot. Dit jaar was het WWZ Oegstgeest Sint Elisabeth Gasthuishof die het recordaantal stemmen binnen haalde met 1168 stemmen. Hun wens is om ondersteuning te krijgen bij het aankleden van de binnentuin, die gebruikt gaat worden door mensen in hun laatste levensfase.

Andere koplopers waren O.B.S. De Meerpaal (690 stemmen voor voetbaldoeltjes), Voetbalvereniging RCL (648 stemmen voor de aanleg van 2 penaltyveldjes) en A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit (met 579 stemmen voor een rubberboot met motor). Ook wensen waarvan de achterban minder groot is maken een kans. dat blijkt wel uit het feit dat de jury Woonlocatie De Brunel uitkoos voor de sympathieprijs. De wens van De Brunel is een uitje naar het Dolfinarium. De medewerkers van de organiserende Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest kozen dit jaar twee Rabowensen: de wens van Speeltuin Stevenshof (een trampoline) en die van de Mytylschool De Thermiek (twee sportrolstoelen) kregen evenveel stemmen en worden beide gerealiseerd.

De gelukkige winnaars van de jubileumprijzen waren SBO De Vuurvogel (berging en ondergrond speeltoestel), Nederlandse vereniging van huisvrouwennetwerk (beamer, dvd-speler en scherm), LKV Sporting Trigon (speeltoestel), WENStheater (vleugel) en Toneelvereniging Tot Ieders Genoegen (restaureren 70 jaar oud vaandel).

De juryleden van het Wensenfonds zijn dit jaar hartelijk bedankt voor hun deelname, een aantal van hen had al 5 jaar zitting gehad. Bij hun afscheid hebben ze allen een cheque gekregen van € 500,- te besteden aan een maatschappelijk project van hun keuze. Zo zag ondermeer de afdeling neonatologie van het LUMC de wens voor een digitale camera tóch nog in vervulling gaan en mag manege Moedig Voorwaarts nieuwe spullen aanschaffen voor hun Stichting Paardrijden voor Gehandicapten.

Vanaf vandaag tot en met februari 2009 worden de winnende wensen uitgevoerd. In maart 2009 wordt gestart met de volgende ronde van het Rabobank Wensenfonds.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×