K&G in zwaar weer na malversaties bestuurslid

De Christelijke Muziekvereniging Kunst en Genoegen (K&G) verkeert in financiële problemen. Het succesvolle muziekkorps kan daardoor mogelijk niet tijdig aan haar verplichtingen voldoen. Oorzaak van de problemen zijn volgens het bestuur malversaties van één bestuurslid. Vanmiddag doet K&G aangifte bij de politie. Gisteravond heeft het bestuur van K&G de leden ingelicht over de onverwachte financiële problemen. K&G spreekt van een ernstige situatie, maar het bestuur denkt de problemen wel te boven te komen. “K&G is een vereniging is met een goede bedrijfsvoering en een gezonde optredensportefeuille. Het bestuur zal er alles aan doen om lopende financiële en zakelijke verplichtingen na te komen, maar kan helaas niet voorkomen dat hierin enige vertraging ontstaat.”

Direct nadat het bestuur achter de verliezen kwam, is er een intern onderzoek ingesteld. K&G liet zich daarbij bijstaan door financiële en juridische adviseurs. Op basis van de eerste resultaten van dit onderzoek bestaat het vermoeden dat strafbare feiten zijn gepleegd. Het bestuur hoopt binnen drie tot vier weken helderheid te hebben over de precieze omvang van het geleden verlies en zal vervolgens met een plan van aanpak komen.

Leiden kengfraude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×