In Noorderschans komt 2100 vierkante meter kantoorruimte en 7000 vierkante meter selfstorage. (Foto: BAM).

Kantorenmarkt in Leiden trekt aan

Het College van B&W wil projectontwikkelaar BAM toestemming geven voor de bouw van een kantoor op de hoek van de Lammenschansweg en de Plantijnstraat. In 2004 betrok Koninklijke Brill op die locatie al een nieuw kantoor; de Zuiderschans. Het nieuwe, sooortgelijke, gebouw gaat Noorderschans heten. Bij het pand komen 89 parkeerplaatsen. Omdat kantoren in strijd zijn met het bestemmingsplan uit 1962 is een vrijstelling nodig. Tegen de bouw werd 1 anoniem bezwaar ingediend door ‘een Leidenaar in hart en nieren’ die met name vindt dat er al genoeg kantoren in Leiden zijn. Volgens het college is dat inmiddels niet meer het geval. Stond enkele jaren geleden nog 10% van de kantoorruimte leeg, momenteel is dat nog maar 6,9%. Een leegstand van 5% wordt als wenselijk ervaren om aan de vraag te kunnen voldoen.

Als het aan het college ligt kan BAM nog dit jaar aan de slag. Een uitgebreide inspraakperiode is niet nodig, omdat die al in 2002 is gevoerd. Toen was de buurt positief over de plannen en de gemeente gaat er vanuit dat dat nog steeds zo is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×