Jan Verbaan is veroordeeld wegens opruiing en poging tot zware mishandeling. (Archieffoto: Chris de Waard).

Boete en drie maanden voorwaardelijk voor Jan Verbaan

De Leidse vastgoedondernemer Jan Verbaan moet vijfduizend euro boete betalen wegens mishandeling van een architect en zijn oproep die hij vorig jaar via Sleutelstad.nl deed om de ruiten van wethouder Witteman in te gooien. Ook moet hij drie maanden de cel in als hij in herhaling valt.

Verbaan riep inwoners van de Leidse nieuwbouwwijk Roomburg vorig jaar op om een steen door de ruiten van Witteman te gooien, omdat er een asielzoekerscentrum in de wijk zou komen. De boetes van de eerste 1000 stenen zou hij voor zijn rekening nemen. Wethouder Witteman reageert verheugt op de veroordeling: “Het is voor het eerst dat er zo’n zware straf wordt uitgedeeld wegens de bedreiging van iemand uit het openbaar bestuur”.

Naast de aanklacht wegens opruiing moest Verbaan zich voor de rechter ook verantwoorden voor een poging tot zware mishandeling. Hij had een steen door de ruit van een architect gegooid. Deze raakte daarbij gewond.

Leiden Jan Verbaan


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×