K&G zet alles op alles om de financiele klap te boven te komen. Indien nodig schiet de gemeente Leiden te hulp. (Foto: K&G).

Gemeente schiet K&G zo nodig te hulp

“We kunnen niet de schuld overnemen, maar we laten K&G natuurlijk niet vallen,” dat zegt cultuur-wethouder Jan-Jaap de Haan naar aanleiding van de enorme financiele problemen waarmee de Leidse wereldkampioenen worden geconfronteerd nu een bedrag van ruim drie ton in rook is opgegaan door onverstandige speculaties door de inmiddels afgetreden penningmeester. De Haan gaat er vanuit dat K&G zelf veel kan doen om de problemen op te lossen, maar is zo nodig wel ‘stand-by’. “Als ze met een goed plan komen en er zijn nog knelpunten, dan gaan we kijken wat we kunnen doen.”

De komende dagen gaan vrijwilligers van de stichting Vrienden van K&G tijdens de (plein)taptoe en de 3 oktoberoptocht collecteren. Op korte termijn is een ton nodig om aan de lopende verplichtingen te voldoen.

Leiden kengfraude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×