Ondernemersfonds Leiden genomineerd

Het Ondernemersfonds Leiden, de Kwaliteitsscan bedrijventerreinen van DHV en het Uitgifteprotocol Oss zijn als beste drie geëindigd in de Bedrijventerrein Innovatie Award 2008. Tijdens het Nationaal Bedrijventerrein Congres 2008 op 2 oktober in Oss zal Annemarie Moons, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, de winnaar bekend maken. Organisator van de verkiezing is het vakblad Bedrijventerrein. Hoofdredacteur Jan-Willem Wesselink: “Bijna wekelijks krijgt de redactie van ons blad wel een persbericht met een nieuwe, innovatieve oplossing op het gebied van bedrijventerreinen. Maar échte innovaties zijn zeldzaam. Als we de problemen op bedrijventerreinen echt willen oplossen, kunnen we niet zonder de innovatieve kracht van bedrijfsleven én overheid.”

Het vakblad stelde een representatieve vakjury samen die een top zes van genomineerde innovaties selecteerde uit een longlist van 26 bedrijventerrein-innovaties. Deze zes genomineerden hebben zich op dinsdag 16 september aan de vakjury gepresenteerd. Vervolgens vond achter gesloten deuren een juryberaad plaats waarbij elk jurylid zijn of haar top-drie bepaalde.

Uit dat juryberaad kwamen de Kwaliteitsscan bedrijventerreinen van DHV, het Ondernemersfonds Leiden en het Uitgifteprotocol Oss als beste uit de bus. De Kwaliteitsscan Bedrijventerreinen is een kwaliteitstoets voor terreinen als geheel. Daarbij wordt een sterrenkwalificatie gebruikt, waardoor in één oogopslag te zien is waar de knelpunten op het bedrijventerrein liggen, tot welke beoordeling de nulmeting leidt en wat de potentiële kwaliteit is.

Het Ondernemersfonds Leiden steunt initiatieven van georganiseerde ondernemers. Dit fonds wordt gevuld door de 5,3% extra OZB die alle ondernemers in Leiden sinds 2005 betalen.

De totale lijst van ingezonden innovaties staat op www.bedrijventerrein.biz onder het kopje ‘Award’ en in het nieuwste nummer van Bedrijventerrein dat begin volgende week verschijnt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×