Staatssecretaris Bijleveld brengt werkbezoek aan Leiden

Maandag bezoekt staatssecretaris Ank Bijleveld (elektronische publieke dienstverlening en vermindering van administratieve lasten voor burgers) de gemeente Leiden. De staatssecretaris wil met eigen ogen zien wat er in Leiden gebeurt op het gebied van het verminderen van regels en de kosten die daar vaak uit voortvloeien. De Leidse gemeenteraad heeft in mei dit jaar het programma Minder & Beter vastgesteld. Dit plan, dat valt onder de verantwoordelijkheid van wethouder Marc Witteman (Economische zaken), is erop gericht de administratieve lasten voor burgers en bedrijven terug te dringen. Bijvoorbeeld door het makkelijker en sneller laten verlopen van het aanvragen van vergunningen. In Leiden gaat het om 58 gemeentelijke producten die de komende 1,5 jaar aangepakt worden.

Tijdens het werkbezoek zal de staatssecretaris samen met een burger een parkeervergunning aanvragen volgens een vereenvoudigde procedure. Ook maakt ze met wethouder Witteman een wandeling door de stad waarbij de wethouder concreet zal laten zien waar regels tot problemen en onwenselijke situaties kunnen leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×