Leidse delegatie neemt deel aan IJselmeerloop

Zo’n 40 leden van de Leiden Road Runners Club (LRRC) reizen dit weekend af naar Purmerend. Daar start namelijk de IJsselmeerloop, een jaarlijks terugkerende estafette rond het IJselmeer. Samen met een grote groep lopers uit andere steden zullen de Leidenaars zaterdag en zondag de 360 kilometer lange tocht afleggen.

Er doen in totaal 24 Leidse lopers mee, verdeeld over twee teams van 12 personen. Zij worden begeleid door fietsers, volgauto’s en verzorgers, die ook van LRRC afkomstig zijn. De groep hoopt de tocht in 30 uur te volbrengen. Tijdens de IJselmeerloop wordt geld ingezameld voor Mappa Mondo, een kinderproject van het Rode Kruis. Dit is overigens niet de eerste keer dat LRRC meeloopt. Ook in 1993, 1994, 1997 en 2001 nam de club deel aan de estafette.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×