DNA-festival bij Leids LUMC

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) organiseert in het kader van het landelijke DNA-festival een tweetal interessante rondleidingen. De rondleidingen, onder leiding van professionele DNA onderzoekers, vinden plaats in de afdeling Humane Genetica in Gebouw 2 aan de Einthovenweg 20. Hier bevindt zich het Genome Technology Center (LGTC), waar eerder dit jaar voor het eerst ter wereld het volledige DNA van een vrouw is ontrafeld. Bezoekers kunnen ook zelf een stukje van de DNA-puzzel proberen op te lossen

De rondleidingen vinden plaats op zaterdag 18 en zondag 19 oktober ( tijdens de Wetenschapsdag) om 13.00 uur en om 14.00 uur en starten vanaf de ingang van Naturalis. DNA-onderzoekers begeleiden de deelnemers naar Gebouw 2 van het LUMC. Het programma start met een presentatie over DNA-onderzoek. Er kunnen per keer maximaal 30 personen meedoen.

Het landelijke DNA-festival is een initiatief van het Centre for Society and Genomics.

Meer info: www.lumc.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×