Geen Leids geld op IJslandse banken

De gemeente Leiden heeft geen overtollig geld weggezet op IJslandse banken en lijdt dus wat dat betreft niet onder de kredietcrisis. Dat zei wethouder Gerda van den Ber (PvdA, financien) vanavond naar aanleding van vragen van D66. Van den Berg: “We hebben een zogenaamd ’tresary statuut’. daarin staat dat we overtollige liquide middelen alleen weg mogen zetten bij banken met een double of triple A rating die bovendien binnen eurozone opereren. IJsland valt daarbuiten.

De gemeente Leiden zet geld uitsluitend op de rekening bij de Bank Nederlandse Gemeenten en de ING. “En die vallen niet om hoor,” zo denkt Van den Berg.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×