Vragen LL over verstrekking uitkering door oud-wethouder

Daan Sloos, raadslid van Leefbaar Leiden, heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat een voormalig wethouder sociale zaken in het verleden onterecht een uitkering verstrekt heeft. Het zou daarbij gaan om een uitkering aan de geestelijk leider van een Boeddhistische instelling in Leiden, waarmee de vrouw van de wethouder contact had. Voor het verstrekken van deze uitkering waren geen wettelijke grondslagen, aldus Sloos. Verder heeft het raadslid gehoord dat diezelfde wethouder een opgelegde terugvordering van een andere inwoner flink heeft verlaagd, zonder dat daarvoor grondige redenen waren.

Sloos vraagt het college te onderzoeken of bovenstaande inderdaad waar is. Verder wil hij weten of een wethouder op eigen gezag een uitkering kan verstrekken zonder dat daarvoor een grondslag is, en of dat dan gemeld moet worden. Als een wethouder hiertoe niet bevoegd is, wil hij weten wat het college met de uitkomst van het onderzoek doet.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×