Unieke Leidse film gevonden op Brabantse rommelmarkt

De werkgroep Lava vond op een rommelmarkt in Brabant een totaal onbekende zwart-wit film met beelden van de Leidse binnenstad en de Leidse ondernemingen NEM en HCW. Op de ‘Dag van de Leidse Geschiedenis’, zaterdag 8 november, kunnen bezoekers de film zien in de Hooglandse Kerk. De film wordt vertoond door de werkgroep Leids Audio Visueel Archief (Lava) van de Dirk van Eck-Stichting in samenwerking met het Regionaal Archief Leiden. De opnamen zijn waarschijnlijk vlak voor de Tweede Wereldoorlog gemaakt. De nieuwbouw van het Stadhuis is al klaar, maar de bouwschutting is nog niet verwijderd. Op de Beestenmarkt ziet men soldaten in vooroorlogs uniform. De film is bijzonder, omdat er veel beelden te zien zijn van de werknemers van de Nederlandse Elektolytische Las Maatschappij, (NEM) en de Hollandse Constructie Werkplaats, (HCW).

De film is een mooie aanvulling voor het archief, dat over deze Leidse bedrijven nog niet zoveel beschikte.  

Meer info: www.dirkvaneck.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×