Hooglandse Kerk en Marekerk maken vrienden

Sinds dit voorjaar beschikt niet alleen de Pieterskerk over een vriendenstichting. Ook voor de Hooglandse- en Marekerk is er zo’n stichting opgericht. Het doel van de stichtingen, die nauw met elkaar samenwerken, is het behoud van de drie monumentale kerkgebouwen. Ze willen met behulp van bijdragen van vrienden en andere sponsors investeren in de verbetering van de gebruiksmogelijkheden voor concerten, congressen en dergelijke en zo bijdragen aan de instandhouding van de gebouwen. Tijdens de Geschiedenisdag die afgelopen zaterdag werd gehouden in de Hooglandse Kerk, meldde zich een flink aantal Leidenaars aan als vriend. Daardoor kunnen er binnenkort al enkele investeringen worden uitgevoerd.

Tijdens een gezamelijke Vriendendag die in februari plaats zal vinden, worden de eerste resultaten getoond. Wie lid wil worden, of meer informatie wenst, kan mailen naar VriendenvandeHooglandsekerk@hotmail.com en VriendenvandeMarekerk@hotmail.com.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×