'KUT' café geopend naast 'Gat van Van der Putte'

Afgelopen zaterdag heeft het Kunst Uitschot Team (KUT) een nieuw en bijzonder café geopend vlak naast ‘Het Gat van Van der Putte’ aan het Stationsplein. Met het café, genaamd ‘Cultural Relic’ willen de kunstenaars van het KUT een breed en laagdrempelig podium bieden aan allerlei mogelijke vormen van kunst en cultuur. “Het belang van kunst en cultuur voor de samenleving wordt vaak onderschat. We hopen met dit initiatief de discussie over het belang van kunst in de openbare ruimte te stimuleren”, aldus een woordvoerder van KUT. Eerdere kunstwerken van het team, twee levensechte sculpturen van een graffitischrijver en een toeschouwer, werden van het plein verwijderd. Het omstreden ‘Gat’ is inmiddels dichtgestort en biedt, zij het tijdelijk, plaats aan een nieuw plein, waarover het Centrummanagement Leiden al de hoop heeft uitgesproken, dat het een culturele bestemming zal  krijgen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×