Werk van Daniel Belardinelli, geschilderd met nagellak, foto: PR.

'The Manhattan Connection' bijzondere expositie bij Olof Art

Drie ‘Outsider’ kunstenaars uit Manhattan exposeren hun werk gedurende de maand november bij Olof Art Gallery. Hun pure en alternatieve benadering van beeld en tekst maakt deze kunstenaars, met een verstandelijke handicap of ernstige trauma’s, momenteel tot succesvolle ‘wereldartiesten’. Daniel Belardinelli is een van de drie passagiers, die de traumatische vluchten van 11/9 heeft gemist en dit feit heeft een grote impact op zijn verdere leven gekregen. Zijn werk maakt hij met nagellak en de geladenheid van zijn stukken is voelbaar. Arthur Klein is een kunstenaar met een Nederlandse achtergrond en zijn voorliefde gaat uit naar honden en vrouwen. Het werk is grillig en bizar, maar draagt toch een kinderlijke onschuld in zich. Konstatin Bokov is een immigrant uit de Oekraïne, die in 1940 schaapsherder was en accordeon speelde. Toen hij 20 jaar was zag hij schilderijen van Vincent Van Gogh op een tentoonstelling in Moskou en raakte hierdoor geïnspireerd. De expositie is ook online te bezichtigen: www.olof-art.nl.

De expositie loopt tot 29 november.

Olof Art Gallery, Volmolengracht 29, Leiden

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×