Leiding Warenhuis op non-actief; Gevulei doet aangifte

Drie van de vier leidinggevenden van kringloopbedrijf Het Warenhuis zijn vandaag op non-actief gesteld, nadat uit een onafhankelijk onderzoek door recherchebureau Hoffman bleek dat er inderdaad ernstige misstanden zijn bij de kringloopwinkel in Leiden. Verschillende medewerkers hebben goederen achterover gedrukt en doorverkocht. Ook voelen verschillende medewerkers zich geïntimideerd door hun direct leidinggevenden. Het dagelijks bestuur van de Gevulei spreekt over een onacceptabele situatie en heeft vandaag aangifte gedaan van verduistering en diefstal.

De drie leidinggevenden wordt verweten dat ze hebben bijgedragen aan het ontstaan en voortbestaan van een ondoorzichtige bedrijfsvoering en het ontstaan van grote integriteitsrisico’s. “Zij toonden niet het voorbeeldgedrag voor het naleven van de interne regels en transparant handelen. Ook lieten ze na om de directie van Gevulei te informeren over de misstanden,” aldus het bestuur van de gemeenschappelijke vuilverwerking Leiden en omstreken (Gevulei) in een verklaring.

Advertentie

Leiden kringloopwinkel


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×