Alles over Sinterklaas bij Science Café

Het Science Café Leiden staat aanstaande maandagavond in het teken van Sint Nicolaas. De aanwezigen zullen zich buigen over de vraag of het Sinterklaasfeest goed is voor de kinderziel, of alleen maar voor de commercie. Verder gaan ze na of het feest met zijn tijd meegegaan is, of dat het nog steeds hetzelfde is als vroeger.De goedheiligman zelf zal vertellen hoe hij de twijfels over zijn bestaan ervaart. universitair docent Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht Bas Levering, John Helsloot onderzoeker ?Feest & ritueel? aan het Meertensinstituut, en de directeur van V&D Leiden Jan van der Linden, zullen de pedagogische gevaren, de historische ontwikkeling en de commerciële kant van het Sinterklaasfeest belichten. Daarna kan het publiek in debat met hen en met de sint.

De Leidse Klezmerband Di Krenitse en de Spaanse groep Tunaluisteren de avond op met sfeervolle muziek.Het Science Café Leiden vindt plaats in de foyer van het LAKtheater en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×