Meesterdrummer Pierre Courbois, foto: PR.

Winnaar VPRO/Boy Edgarprijst te gast bij Hot House Leiden

Meesterdrummer Pierre Courbois is dit jaar de grote winnaar geworden van de VPRO/ Boy Edgarprijs en zal vrijdag 28 november met zijn Waterlandtrio te gast zijn bij Hot House in de Leidse Burcht. Een jaar geleden was Courbois drie dagen in Leiden op uitnodiging van het Leidse Jazztrio en mede daardoor kwam de musicus weer in de spotlights, na een tijd van afwezigheid door ziekte. Het Waterlandtrio bestaat verder uit saxofonist Leo van Oostrom en pianist Loek Dikker. Het trio van oude rotten speelt overdonderend en adembenemend, waarbij het wezen van de jazz, de vrije improvisatie, alle eer bewezen wordt.

Vrijdag 28 november, aanvang 21.00 uur in de Tuinzaal van de Burcht. Meer info: www.leidsjazztrio.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×