GroenLinks voert actie tegen cameratoezicht station

Wie vandaag in de buurt van het centraal station komt, loopt de kans gefilmd te worden. Groen Links Leiden voert daar namelijk actie tegen het op handen zijnde cameratoezicht. Raadslid Vincent Kagie zegt hierover: “Een agent kan direct ingrijpen als hij een dreiging ziet, vanachter een beeldscherm kan je alleen maar toekijken als het fout dreigt te gaan”. De partij is van mening dat het cameratoezicht het alleen eenvoudiger maakt om lichte vergrijpen te bestraffen en het terrorisme niet kan tegengaan. Kagie: “Men kan alleen achteraf zien wie de dader was of wanhopig achter een scherm toekijken hoe het onheil plaatsvindt.”

Om voor de voorbijgangers zichtbaar te maken wat er binnenkort mogelijk 24 uur per dag gebeurt, zullen leden van GroenLinks hen filmen. In de camera’s die zij gebruiken, zit echter geen bandje, aldus de partij. Verder delen ze een folder uit, waarin ze tegenstanders van het cameratoezicht oproepen dit bij andere partijen kenbaar te maken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×