Proef led straatverlichting gestart

Omdat led verlichting milieuvriendelijker is dan de huidige straatverlichting, onderzoekt de gemeente de mogelijkheden om de straatverlihting te vervangen door led verlichting. Een jaar lang worden in totaal acht verschillende soorten leds getest op acht locaties. Gisteren heeft wethouder John Steegh de proef gestart, door op de Gerda Brautigamsingel de eerste ledverlichting te ontsteken. Bij het onderzoek wordt onder meer gekeken naar de hoeveelheid licht, het gevoel van veiligheid en de sfeer die de verlichting in de straat geeft. Op www.leiden.nl/straatverlichting kunnen de bewoners en andere geïnteresseerden een vragenlijst invullen over de geteste verlichting.

De andere zeven proeflocaties zijn: de Calandstraat (gedeelte Leeghwaterstraat – Conradstraat), de Franchimontlaan (gedeelte De Sitterlaan – Beijerincklaan), Gardeniadal (gedeelte Veluwemeerlaan – Magnoliadal), de Händelstraat, Pieter de la Courtstraat (gedeelte Herenstraat – Narcissenstraat), de Roodborststraat (gedeelte Lijsterstraat – Blauwe Vogelweg), en de Vrouwenweg (gedeelte tussen de huisnummers 2 en 21).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×