Miniconferentie voor mensen met een beperking

In Museum Boerhaave vond op donderdag 20 november de miniconferentie Wonen, zorg en welzijn plaats. Hierbij waren bestuurders en beleidmakers van de gemeente Leiden en Voorschoten, de klankbordgroep Ouderen Leiden, corporaties en instellingen in zorg en welzijn aanwezig. De conferentie was gericht op het beleid rond ‘Wonen, zorg en welzijn’ voor mensen met beperkingen. Deze bevolkingsgroep zal door de vergrijzing immers toenemen. In haar inleiding meldde de directeur-bestuurder van woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet Marjo Visser, dat het niet genoeg is om alleen in de woningen zelf technische aanpassingen aan te brengen voor mensen met een beperking. Om hen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, is het aldus Visser net zo belangrijk dat die woningen zich bevinden in een fijne buurt met winkels en zorg.

Ook wethouder Gerda van den Berg benadrukte het belang van winkels, ontmoetingspunten en zorgvoorzieningen in de omgeving van genoemde doelgroep. De gemeente wil zich dan ook richten op een klein aantal buurten waar die voorzieningen vlak bij elkaar liggen. Daar kunnen de gemeente, corporaties en zorg- en welzijnsorganisaties hun krachten bundelen oom mensen met een beperking te helpen zelfstandig te blijven wonen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×