Duizend euro voor Leidse Wijkenstrijd

De PvdA Leiden geeft ook dit jaar een bedrag van duizend euro aan ‘de stad’. De partij stelde vorig jaar voor het eerst zo’n bdrag beschikbaar voor een eenmalig project in Leiden dat niet door de fractie of het bestuur moest worden gekozen, maar door de leden en bewoners van Leiden. Er werden diverse projecten aangemeld: een wijkenbus, een dag voor vrouwen voor Europa en de Dag van de Dialoog. Uiteindelijk won het idee ‘Leidse Wijkenstrijd’ van het Kunst Uitschot Team met een meerderheid van de stemmen. Tijdens de Leidse Wijkenstrijd nemen Leidse wijken het tegen elkaar op in verschillende disciplines. Het wordt een soort kruising tussen ‘Sterrenslag’ en een quiz-show, maar dan over Leiden. Het idee van de Leidse Wijkenstrijd is geïnspireerd op de paardenraces tussen de wijken in de Italiaanse stad Siena.

De ‘strijd’ speelt zich af op diverse locaties door heel Leiden. Na diverse uitdagingen, waarin de wijken tegen elkaar strijden, komt er één wijk als winnaar uit de bus. Het prijzengeld voor die wijk moet besteed worden aan een activiteit voor de hele wijk. Het doel van het evenement is om meer saamhorigheid in de wijken te krijgen door het vormen van teams, en uitwisseling tussen en binnen de wijken. Zo kunnen wijken kennis met elkaar maken en veel meer over de geschiedenis van elkaar en Leiden te weten komen. Het is de bedoeling om van de wijkenstrijd een jaarlijks evenement te maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×