Ton Hoogenboom aan de slag in de radiostudio (Archieffoto: Omroep West).

Journalistieke Ton Hoogenboom-prijs 2008

De gemeente Leiden, de universiteit en Omroep West roepen journalisten in de Leidse regio op om werk in te zenden voor de vierde editie van de Leidse Ton Hoogenboom-prijs. De prijs, die in januari 2009 wordt uitgereikt, wordt toegekend aan de journalistieke productie waarin de stad Leiden op de meest bijzondere, opvallende en/of onderscheidende wijze aandacht krijgt. De prijs is genoemd naar de in 1996 overleden Leidse radiojournalist Ton Hoogenboom en bestaat uit een sieraad van edelmetaal en een geldbedrag van 500 euro.

De Leidse Ton Hoogenboom-prijs is toe aan zijn vierde editie. De journalistieke prijs is een initiatief van Omroep West, de Universiteit Leiden en het gemeentebestuur van Leiden. De prijs is ingesteld als eerbetoon aan de Leidse journalist Ton Hoogenboom die op 31 december 1996 bij een ski-ongeluk in Oostenrijk om het leven kwam. Hoogenboom was op dat moment redacteur/verslaggever bij Radio West in Leiden. Hoogenboom had een enorm netwerk in Leiden en een sterke band met de stad, wat hoorbaar was in zijn werk. De plotselinge dood van Ton liet een grote leegte achter in de stad en bij de omroep.

De eerste winnaar van de Leidse Ton Hoogenboomprijs was in 1998 Marco van Kerkhoven (de Leidse universiteitskrant Mare). In 2000 werd de prijs uitgereikt aan Thomas Erdbrink (Leidsch Dagblad). De derde editie werd in 2002 gewonnen door Robbert Minkhorst (Leidsch Dagblad). In 2004 en 2006 is de prijs om diverse redenen niet uitgereikt.

Inschrijving

Voor de vierde editie van de Ton Hoogenboom-prijs komen alle onafhankelijke journalistieke producties in aanmerking die betrekking hebben op Leiden en zijn gepubliceerd in 2007 of 2008. De jury zal ondermeer beoordelen of de stad Leiden op een bijzondere, opvallende en/of onderscheidende wijze aandacht krijgt.

Artikelen, reportages, documentaires kunnen worden verstuurd aan: Omroep West
t.a.v. het secretariaat van de Leidse Ton Hoogenboomprijs
Postbus 24025
2490 AA Den Haag.

Inzending van artikelen en korte audio-producties in MP3 formaat is ook mogelijk via mail: Ineke.Kouwenberg@omroepwest.nl Bij alle inzendingen graag vermelding van de maker, het medium en publicatiedatum.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×