D66 wil meer fietsenstallingen bij station

Volgens D66 heeft de gemeente dit jaar een record aantal fietsen bij Leiden Centraal weggehaald. Het gaat daarbij aldus duo-raadslid Elze ’t Hart niet alleen om fietswrakken en gevaarlijk geplaatste karretjes, maar ook om fietsen die naast de rekken zijn gestald. “Tegenwoordig weet je niet meer of je fiets wordt meegenomen door een dief of door de gemeente Leiden”. D66 heeft begrepen dat wethouder John Steegh voor dit en volgend jaar, ruim 200.000 euro extra wil begroten om al deze fietsen weg te kunnen halen en op te slaan.

De partij pleit ervoor dit geld in te zetten voor de realisatie van extra fietsenstallingsmogelijkheden en pas strenger te gaan handhaven wanneer er genoeg stallingen zijn. Tijdens de commissievergadering van komende week donderdag, wordt dit voorstel verder toegelicht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×